Videolla esitetään Schuko-pistokkeella varustetun laturin kiinnittäminen autoon ja pistorasiaan (hidas lataus). Latauskaapelin autoon kiinnittämisen osalta samat toimenpiteet pätevät myös ns. Type 2 -latauspisteellä (keskinopea lataus).

Näin kytket latauskaapelin autoon:

  1. Avaa latausluukun (sijaitsee keulassa Renaultin merkin alla) kannen lukitus painamalla ratin vasemmalla puolella olevasta kytkimestä, jossa on pistokkeen kuva. 
  2. Mikäli lataustolpassa ei ole kiinteästi asennettua latauskaapelia, niin ota auton takakontista latauskaapeli ja kiinnitä se lataustolppaan.
  3. Avaa auton ulompi ja sisempi latausluukku.
  4. Kytke latauskaapeli autoon työntämällä kaapelin kahvasta pistoke paikalleen. 
  5. Kun lataus alkaa, niin auton kojetaulun taustavalo alkaa vilkkua sinisenä hetken kuluttua, kun lataus on käynnistynyt onnistuneesti. Punainen taustavalo tarkoittaa ongelmaa latauksessa. Tutustu tällöin ongelmatilanteita varten tehtyyn oppaasemme
  6. Lukitse auton ovet varauksen ollessa voimassa. Latauskaapeli lukittuu ja sitä ei voi irrottaa autosta.

Mikäli olet liittämässä autoa sähköauton type 2 latauspisteeseen (ei siis kotilataus) ja lataustolppa vaatii latauksen aloittamiseksi tunnistautumisen RFID-tunnisteella, niin pidä tunnistetta lataustolpassa näkyvää lukijaa (RFID ikoni) vasten.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?