Mikäli yhteisauton nouto-/jättöasemalla on käytössä Fortumin Charge&Drive -latauspiste, niin latauspisteen käyttö edellyttää tunnistautumista, joka tapahtuu autossa säilytettävällä RFID-tunnisteella

Mikäli auton varusteisiin ei kuulu Fortumin Charge&Drive RFID-tunniste, niin Charge&Drive -pisteillä voi ladata myös asentamalla Charge&Drive -sovelluksen ja rekisteröitymällä asiakkaaksi. Charge&Drive -sovellus on ladattavissa sovelluskaupasta:

RFID-tunnisteella tunnistautuminen tapahtuu näyttämällä sitä latauslaitteelle. Useimmissa latauslaitteissa oikea kohta on merkitty RFID-lukijan aaltoikonilla. Allaolevassa kuvassa (kuva: "Fortum Charge&Drive tietoa meistä" -sivulta) on käytössä Charge&Drive RFID-tunniste.

Lataus aloitetaan seuraavasti:

1. Mikäli lataustapoja on valittavissa useita, niin valitse Type 2.
  2. Kytke latauskaapeli autoon (ja latauspisteeseen jos pisteessä ei ole kiinteää kaapelia).
  3. Pidä RFID-tunnistetta latauslaitteeseen merkityn RFID-ikonin kohdalla hetki.
  4. Mikäli lataus ei ala automaattisesti, niin valitse "Aloita" (Start) latauspisteen näytöltä mikäli latauspisteessä on näyttö
  5. Palauta RFID-tunniste takaisin auton hansikaslokeroon.

Lataus lopetetaan seuraavasti:

1. Mikäli latauspisteessä on näyttö, niin voit seurata ohjeita näytöltä.
  2. Avaa latauskaapelin lukitus painamalla ratin vasemmalla puolella olevasta kytkimestä, jossa on pistokkeen kuva.
  3. Pidä RFID-tunnistetta latauslaitteeseen merkityn RFID-ikonin kohdalla hetki.
  4. Irroita latauskaapeli autosta ja tolpasta()mikäli kaapeli ei ole kiinnitetty kiinteästi latauspisteeseen). Laita latauskaapeli auton takakonttiin.
  5. Laita RFID-tunniste takaisin auton hansikaslokeroon

Ongelmatilanteissa, tai mikäli tarvitset opastusta, voit soittaa suoraan Fortum Charge&Drive asiakaspalveluun, joka päivystää ympäri vuorokauden. Numero on:

Lisää tietoa Charge&Drive sivuilta.