Latausnopeus voi riippua useasta seikasta. Eniten latausnopeuteen vaikuttaa laturin teho.

Lataus julkisella latausasemalla (type 2)

Latausteho ns. keskinopealla latausasemalla, joka on varustettu type 2 -liittimellä voi vaihdella asemittain (tyypillisesti 22 kW). Tällaisella asemalla auton toimintamatka kasvaa latauksen aikana n. 100-200 km tunnissa. Latausteho säätyy automaattisesti ja siihen ei voi vaikuttaa.

Lataus kotona

Latausteho ladattaessa kotona tavallisesta schuko-pistorasiasta vaihtelee käytettävissä olevan latauskaapelin ja sulakekoon mukaan. Tyypillisesti latausteho on 2,3kW - 3,7kW

Latausnopeus riippuu myös akun lämpötilasta. Kylmä akku latautuu hitaammin, joten auton ollessa esimerkiksi lämpimässä parkkihallissa akku latautuu nopeammin.

Renault Zoen sivuilla (sivun lopussa) on laskuri, jolla voi arvioida latausaikoja (tyhjästä akusta tiettyyn lataustasoon asti).